Появиха се резултатите от първите тестове на браузъра Spartan

Появиха се резултатите от първите тестове на браузъра Spartan

Project Spartan, който навярно ще има друго име във финалната версия на ОС Windows 10, получи значителни подобрения. В новата предварителна версия на операционната система в браузъра са направени значителни подобрения – използваният енджин Edge работи значително по-бързо и според последната информация, появила се в уеб-пространството, вече изпреварва по бързина останалите браузъри в някои тестове.

Spartan
Spartan

В най-новата версия на Spartan е включена експерименталната поддръжка на популярната библиотека asm.js, което в комбинация с други подобрения в енджина, осигурява голямото бързодействие на този браузър.

В бенчмарка Octane 2.0, новият Spartan демонстрира около 32 000 точки, а най-различни анализатори коментират, че това е повече, отколкото 64-битовата версия 42 на браузъра Chrome, а нощните компилации на Firefox едва достигат 27 000 точки. Да не забравяме, все пак, че това е предварителна версия на браузъра, в която не е известно на какво ниво е сигурността. Но стъпката по отношение на бързодействието е сериозна, понеже Internet Explorer 11 в Windows 8.1 показва около 17 000 точки.

В HTML5 тестовете новият Spartan набира около 400 точки, Explorer 11 при този тест показва бал от едва 336 точки, а Google Chrome и досега е лидер с 535 точки в този тест.

Print Friendly, PDF & Email